View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jul 30, 2014 10:14 pm



Reply to topic  [ 5 posts ] 
PV-149 no pics 
Author Message

Joined: Thu Sep 25, 2008 3:22 am
Posts: 9
Post PV-149 no pics
Installed Ubuntu 8.04
Installed Zoneminder via Synaptic.
Physicallly installed PV-149 I bought from bluecherry.
I cannot get pics out of it, I have a camera on one input.
However, just as I was posting this, I looked again at result of xawtv and I did get part of a picture, but don't recall doing anything to make that happen, and in the past, got nothing. Nothing shows when I do montage in Zoneminder.

Not sure where to start on this, but:

jmcgee@zoneminder:~$ xawtv -hwscan
This is xawtv-3.95.dfsg.1, running on Linux/i686 (2.6.24-19-generic)
looking for available devices
port 355-386
type : Xvideo, image scaler
name : NV17 Video Texture

port 387-418
type : Xvideo, image scaler
name : NV05 Video Blitter

/dev/video0: OK [ -device /dev/video0 ]
type : v4l2
name : BT878 video (ProVideo PV150)
flags: overlay capture

/dev/video1: OK [ -device /dev/video1 ]
type : v4l2
name : BT878 video (ProVideo PV150)
flags: overlay capture

/dev/video2: OK [ -device /dev/video2 ]
type : v4l2
name : BT878 video (ProVideo PV150)
flags: overlay capture

/dev/video3: OK [ -device /dev/video3 ]
type : v4l2
name : BT878 video (ProVideo PV150)
flags: overlay capture

jmcgee@zoneminder:~$ xawtv
This is xawtv-3.95.dfsg.1, running on Linux/i686 (2.6.24-19-generic)
xinerama 0: 1024x768+0+0
X Error of failed request: XF86DGANoDirectVideoMode
Major opcode of failed request: 137 (XFree86-DGA)
Minor opcode of failed request: 1 (XF86DGAGetVideoLL)
Serial number of failed request: 13
Current serial number in output stream: 13
v4l-conf had some trouble, trying to continue anyway
v4l2: WARNING: framebuffer size mismatch
v4l2: me=1024x768 v4l=0x0
Warning: Cannot convert string "-*-ledfixed-medium-r-*--39-*-*-*-c-*-*-*" to type FontStruct
ioctl: VIDIOC_REQBUFS(count=2;type=VIDEO_CAPTURE;memory=MMAP): Success

jmcgee@zoneminder:~$ dmesg | grep bttv
[ 34.754255] bttv: driver version 0.9.17 loaded
[ 34.754261] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
[ 34.755176] bttv: Bt8xx card found (0).
[ 34.755604] bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:04:08.0, irq: 21, latency: 32, mmio: 0xfdbff000
[ 34.757998] bttv0: detected: Provideo PV150A-1 [card=98], PCI subsystem ID is aa00:1460
[ 34.758004] bttv0: using: ProVideo PV150 [card=98,autodetected]
[ 34.758038] bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[ 34.758361] bttv0: tuner absent
[ 34.758385] bttv0: registered device video0
[ 34.758405] bttv0: registered device vbi0
[ 34.758427] bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
[ 34.795019] bttv: Bt8xx card found (1).
[ 34.795473] bttv1: Bt878 (rev 17) at 0000:04:09.0, irq: 22, latency: 32, mmio: 0xfdbfd000
[ 34.795491] bttv1: detected: Provideo PV150A-2 [card=98], PCI subsystem ID is aa01:1461
[ 34.795494] bttv1: using: ProVideo PV150 [card=98,autodetected]
[ 34.795528] bttv1: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[ 34.795836] bttv1: tuner absent
[ 34.795862] bttv1: registered device video1
[ 34.795883] bttv1: registered device vbi1
[ 34.795904] bttv1: PLL: 28636363 => 35468950 .<6>NET: Registered protocol family 10
[ 34.825869] bttv: Bt8xx card found (2).
[ 34.826304] bttv2: Bt878 (rev 17) at 0000:04:0a.0, irq: 23, latency: 32, mmio: 0xfdbfb000
[ 34.826321] bttv2: detected: Provideo PV150A-3 [card=98], PCI subsystem ID is aa02:1462
[ 34.826324] bttv2: using: ProVideo PV150 [card=98,autodetected]
[ 34.826357] bttv2: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[ 34.826660] bttv2: tuner absent
[ 34.826683] bttv2: registered device video2
[ 34.826748] bttv2: registered device vbi2
[ 34.826768] bttv2: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
[ 34.857834] bttv: Bt8xx card found (3).
[ 34.857874] bttv3: Bt878 (rev 17) at 0000:04:0b.0, irq: 19, latency: 32, mmio: 0xfdbf9000
[ 34.857890] bttv3: detected: Provideo PV150A-4 [card=98], PCI subsystem ID is aa03:1463
[ 34.857893] bttv3: using: ProVideo PV150 [card=98,autodetected]
[ 34.857920] bttv3: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[ 34.858216] bttv3: tuner absent
[ 34.858239] bttv3: registered device video3
[ 34.858260] bttv3: registered device vbi3
[ 34.858281] bttv3: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
jmcgee@zoneminder:~$ ls /dev/vi* -lah
crw-rw----+ 1 root video 81, 0 2008-09-24 19:26 /dev/video0
crw-rw----+ 1 root video 81, 1 2008-09-24 19:26 /dev/video1
crw-rw----+ 1 root video 81, 2 2008-09-24 19:26 /dev/video2
crw-rw----+ 1 root video 81, 3 2008-09-24 19:26 /dev/video3


Thu Sep 25, 2008 3:33 am
Profile
User avatar

Joined: Fri Mar 05, 2004 5:47 pm
Posts: 5218
Location: /USA/Washington/Seattle
Post 
This might help:
http://www.zoneminder.com/forums/viewtopic.php?t=11851


Thu Sep 25, 2008 7:47 am
Profile WWW

Joined: Thu Sep 25, 2008 3:22 am
Posts: 9
Post 


thanks, i tried
xawtv -nodga -device /dev/video4
with no luck.


Thu Sep 25, 2008 8:35 am
Profile
User avatar

Joined: Fri Mar 05, 2004 5:47 pm
Posts: 5218
Location: /USA/Washington/Seattle
Post 
Have you tried chmod 777 /dev/video0 to 3?
What do you get from ls /usr/bin/zmfix -l?


Thu Sep 25, 2008 7:38 pm
Profile WWW

Joined: Thu Sep 25, 2008 3:22 am
Posts: 9
Post 
cordel wrote:
Have you tried chmod 777 /dev/video0 to 3?
What do you get from ls /usr/bin/zmfix -l?


ok, I did some more reading in the wiki, still no further.

I don't understand "to 3" above. what is the command line to type?
I did chmod 777 /dev/video0

output from /usr/bin/zmfix -l is
nothing.

but i did ls -l /usr/bin/zmfix and got:
-rwsr-xr-x 1 root root 43048 2008-02-12 13:51 /usr/bin/zmfix

I did
sudo chmod 4755 /usr/bin/zmfix

then output from ls -l /usr/bin/zmfix is still
-rwsr-xr-x 1 root root 43048 2008-02-12 13:51 /usr/bin/zmfix

I do get a picture from
xawtv

but I also get in terminal:
This is xawtv-3.95.dfsg.1, running on Linux/i686 (2.6.24-19-generic)
xinerama 0: 1024x768+0+0
X Error of failed request: XF86DGANoDirectVideoMode
Major opcode of failed request: 137 (XFree86-DGA)
Minor opcode of failed request: 1 (XF86DGAGetVideoLL)
Serial number of failed request: 13
Current serial number in output stream: 13
v4l-conf had some trouble, trying to continue anyway
v4l2: WARNING: framebuffer size mismatch
v4l2: me=1024x768 v4l=0x0
Warning: Cannot convert string "-*-ledfixed-medium-r-*--39-*-*-*-c-*-*-*" to type FontStruct
ioctl: VIDIOC_REQBUFS(count=2;type=VIDEO_CAPTURE;memory=MMAP): Success


If I do xawtv -nodga -device /dev/video0
I get scrambled picture and in terminal:
This is xawtv-3.95.dfsg.1, running on Linux/i686 (2.6.24-19-generic)
xinerama 0: 1024x768+0+0
X Error of failed request: XF86DGANoDirectVideoMode
Major opcode of failed request: 137 (XFree86-DGA)
Minor opcode of failed request: 1 (XF86DGAGetVideoLL)
Serial number of failed request: 13
Current serial number in output stream: 13
v4l-conf had some trouble, trying to continue anyway
v4l2: WARNING: framebuffer size mismatch
v4l2: me=1024x768 v4l=0x0
Warning: Cannot convert string "-*-ledfixed-medium-r-*--39-*-*-*-c-*-*-*" to type FontStruct
ioctl: VIDIOC_REQBUFS(count=2;type=VIDEO_CAPTURE;memory=MMAP): Success
ioctl: VIDIOC_DQBUF(index=0;type=VIDEO_CAPTURE;bytesused=0;flags=0x0 [];field=ANY;;timecode.type=0;timecode.flags=0;timecode.frames=0;timecode.seconds=0;timecode.minutes=0;timecode.hours=0;timecode.userbits="";sequence=0;memory=MMAP): Input/output error


Sun Sep 28, 2008 4:17 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group