View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Sep 02, 2014 7:53 pm



Reply to topic  [ 2 posts ] 
Black screen using remote IP camera 
Author Message

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:41 pm
Posts: 2
Post Black screen using remote IP camera
This is my first post and I believe I have followed all the appropriate steps before getting to this point. I really hope someone can help me.

I've installed zoneminder 1.24 via package on Ubuntu 10.04 server and followed all of the instructions here: http://www.zoneminder.com/wiki/index.ph ... fmpeg,_etc.). In the interest of playing with different shared memory settings, I also used the script provided here viewtopic.php?f=21&t=18413&p=72552&hilit=pacolm+shared+memory#p72552.

I'm using Axis M32 network cameras and have disabled the need to authenticate to view the images. Using a browser I can access the cameras just fine. I've set them to 640x480 and have configured the monitor in zoneminder the same.

In zoneminder I've set the monitor to "remote" and "monitor". I've set the Remote Protocol to "HTTP" and the Remote Method to "Simple", although I've also tried various RTSP settings. I've set the source to the hostname (or IP; no difference).

Based on some suggestions in the forum I thought it was a CGI issue (and maybe it still is), but I've added ScriptAlias to the zoneminder.conf file in /etc/apache2/conf.d/zoneminder.conf, which is a symlink to /etc/zm/apache.conf.

Here's the /var/log/messages output when restarting zoneminder:

Code:
Mar 22 10:32:38 scribe zmpkg[7267]: INF [Command: status]
Mar 22 10:32:38 scribe zmpkg[7271]: INF [Command: stop]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmwatch.pl ' stopping at 12/03/22 10:32:39]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmwatch.pl ' exited, signal 14]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmfilter.pl ' stopping at 12/03/22 10:32:39]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmfilter.pl ' exited, signal 14]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmaudit.pl -c' stopping at 12/03/22 10:32:39]
Mar 22 10:32:39 scribe zmdc[7168]: INF ['zmaudit.pl -c' exited, signal 14]
Mar 22 10:32:49 scribe zmdc[7168]: INF [Server shutdown at 12/03/22 10:32:49]
Mar 22 10:32:49 scribe zmpkg[7301]: INF [Command: start]
Mar 22 10:32:49 scribe zmdc[7310]: INF [Server starting at 12/03/22 10:32:49]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF ['zmc -m 1' starting at 12/03/22 10:32:53, pid = 7332]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7332]: INF ['zmc -m 1' started at 12/03/22 10:32:53]
Mar 22 10:32:53 scribe zmc_m1[7332]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Mar 22 10:32:53 scribe zmc_m1[7332]: INF [Starting Capture]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF [Starting pending process, zmc -m 1]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF ['zmc -m 1' starting at 12/03/22 10:32:53, pid = 7334]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7334]: INF ['zmc -m 1' started at 12/03/22 10:32:53]
Mar 22 10:32:53 scribe zmc_m1[7334]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF ['zmfilter.pl' starting at 12/03/22 10:32:53, pid = 7335]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7335]: INF ['zmfilter.pl' started at 12/03/22 10:32:53]
Mar 22 10:32:53 scribe zmc_m1[7334]: INF [Starting Capture]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF ['zmaudit.pl -c' starting at 12/03/22 10:32:53, pid = 7337]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7337]: INF ['zmaudit.pl -c' started at 12/03/22 10:32:53]
Mar 22 10:32:53 scribe zmfilter[7335]: INF [Scanning for events]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7310]: INF ['zmwatch.pl' starting at 12/03/22 10:32:53, pid = 7339]
Mar 22 10:32:53 scribe zmdc[7339]: INF ['zmwatch.pl' started at 12/03/22 10:32:53]
Mar 22 10:32:54 scribe zmwatch[7339]: INF [Watchdog starting]
Mar 22 10:32:54 scribe zmwatch[7339]: INF [Watchdog pausing for 30 seconds]
Mar 22 10:32:58 scribe zmdc[7310]: INF [Starting pending process, zmc -m 1]
Mar 22 10:32:58 scribe zmdc[7310]: INF ['zmc -m 1' starting at 12/03/22 10:32:58, pid = 7341]
Mar 22 10:32:58 scribe zmdc[7341]: INF ['zmc -m 1' started at 12/03/22 10:32:58]
Mar 22 10:32:58 scribe zmc_m1[7341]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Mar 22 10:32:58 scribe zmc_m1[7341]: INF [Starting Capture]


Seems fairly unexciting.
Here's the output when I click on the monitor name to view the image:

Code:
Mar 22 10:36:41 scribe zms[7368]: INF [Debug Level = 0, Debug Log = <none>]
Mar 22 10:36:41 scribe zms[7368]: WAR [Shared data not initialised by capture daemon, some query functions may not be available or produce invalid results]
Mar 22 10:36:41 scribe zms[7368]: WAR [Unable to store frame as shared memory invalid]


Certainly looks like shared memory is a problem, but I cannot think of any other actions to take regarding it.

So few people in the forums seem to be using network cameras, which seems (to me) to be more challenging. Maybe that's not an issue, but if you can help I would be most appreciative.

Thanks.

John


Thu Mar 22, 2012 3:41 pm
Profile

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:41 pm
Posts: 2
Post SOLVED: Re: Black screen using remote IP camera
Apparently everything was configured properly except the Remote Host Path, which was figured out using the Presets link. I figured this out by following the instructions from "How to setup an axis 213 with pan tilt zoom" even though I do not have an Axis 213.

John


Thu Mar 22, 2012 9:25 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group